30 Temmuz 2012 Pazartesi

Çilek yaşlanmaya ve kansere karşı savaşır.
Muz enerji verir. Potasyum kaynağıdır.
Kiraz sinir sistemine iyi gelir, yatıştırır.
Üzüm kan yapımını hızlandırır ve damarlara iyi gelir.
Ananas artrit türü hastalıklara iyi gelir.
Yabanmersini kalbi korur.
Şeftali potasyum ve demir kaynağıdır.
Elma bedeni enfeksiyonlara karşı korur.
Kivi kemikleri güçlendirir.
Mango kansere karşı savaşır.
Karpuz kan basıncını dengeler.
Portakal cilde ve gözlere iyi gelir.

Bunlar meyve bolluğunun içinde sadece birkaç örnek. Meyveleri mevsiminde yemeye özen gösterin. Mümkünse kabuklarıyla yiyin. Eğer hoşlanmıyorsanız, soyduğunuz kabukları ve meyvenin yemeyip çöpe attığınız gövdesi, sapı, çekirdekleri her şeyini büyükçe bir cezveye koyup içine çubuk tarçın ya da karanfil ya da vanilya ekleyerek kısacık kaynatın ve mis gibi çay için. Eğer sıcak sevmiyorsanız soğutun içine buz atıp limon dilimleyip için.
Doğanın nimetlerini teşekkür ederek, öpüp severek, her zerresini değerlendirerek tüketin. Ne kadar iyi geldiğini göreceksiniz.

Hiç yorum yok: